۰۱ اسفند ۱۳۹۷
اختلال خوردن .بی اشتهایی پر اشتهایی پرخوری عصبی :بیماری به نام آنورکسیا که علیرغم لاغر بودن فرد تصور می کند چاق است .بیماری دیگر به نام بولیمیا است برخلاف افراد آنروکسیک غذا نمی خورند ولی متاسفانه به اشتباه تصور میکنند خیلی هوشمندانه میتوانند کالری وارد شده بدنشان را خارج کنند اما آسیب های جبران ناپذیر بدنشان می زنند. اگر فردی در اطراف شما دچار این اختلالات است حواستان باشد که این افراد احتمالاً در حالت انکار به سر میبرند و هر کسی که به مشکلشان اشاره بکند رو به سرعت از خودشان دور میکنند پس اوایل باید به صورت نامحسوس به آنها نزدیک شوید و کمکم حمایت خودتان را نسبت به آنها با احترام نشان بدهید طوری که احساس نکنم مورد قضاوت قرار میگیرند و در آن از جانب شما کنترل میشود فقط حمایت کنید. هرگز آنها را سرزنش نکنید و دقت کنید که درمان یک شبه اتفاق نمی افتد و صبورانه کنارشان باشد و در مورد این اختلال مطالعه کنید در طول پروسه درمانی بتوانید به صورتی از برگشتن اختلال جلوگیری کنید دنبال فهمیدن دلایل پس زمینه اختلال فرد باشید تا در بالا بردن اعتماد به نفسش و کمک به آن در مدیریت شرایط استرسزا کمک کنید طرز نگرش آنها نسبت به غذا شکل ایده آل اندام و ظاهر و وزن در طول زمان باید تغییر کند. یادتان نرود این مسئله یک جور لایف استایل شیوه زندگی نیست یک اختلال است یک بیماری که سلامت روان و جسم شما را شدیداً به خطر می اندازد و شما باید بدانید بهونه و توجیه پذیرش و احساساتی که منشاء این رفتارها شدن را درک کنید زندگی سالم و شاد تنها با برداشتن همین یک قدم شروع می شود و بعد شما ادامه می دهید برای برداشتن قدمهای بهترشما احتیاج به تیم درمانی شامل متخصص تغذیه ،روانشناس و روانپزشک دارید متخصص تغذیه برای اینکه یک رژیم غذایی سالم برای شما بنویسد و نیاز بدن به یکسری مواد مغذی به درستی برایتان توضیح بدهد روانشناسی که به شما راهکارهایی برای بالا بردن اعتماد به نفس تان و شرایط استرسزا یاد بدهد و روان پزشک برای اینکه درصورت نیاز دارو هایی برای کنترل افسردگی اضطراب و وسواس برای شما تجویز کند. ولی مهمتر از این شمایی که باید کاپیتان تیم درمانی تان باشید و صدای خودتان را از صدای اختلال خودتان تشخیص بدهید امید داشتن تسلیم نشدن و با خود مهربان بودن یکی از مهمترین مشخصه های این کاپیتان است. بولیمیا و راهکارهایی برای افرادی که به این اختلال دچار هستند. افرادی که پرخوری می کنند اما چون با وزن شان اشتغال ذهنی دارند با شیوه ناسالم اجازه جذب کالری را نمیدهند استفراغ می کنند مسهل میخورند قرص های چربی سوز میخورند ورزش های بسیار شدید می کنند.
1- یکی از این راهکارها این است که محرک هایی را شناسایی کنیم مثلاً اگر محرک این رفتار در شما ترازو یا آینه های تان هست را کنار بگذارید و یا حواس خودتان را پرت کنید مثلا بلافاصله با یک دوست تماس بگیرید بیرون بروید محر ک می توانند احساسات یا حالاتی مثل غم خشم ترس تنهایی بی حوصلگی هم باشند در صورت سعی کنید احساساتتان را بشناسید در این راه می توانید از روانشناس کمک بگیرید تا بکمک کند این احساسات را در خودتان مدیریت کنیم. 2-حوااس خودتان را پرت کنید بعد از هر وعده غذایی یا به هر دلیل که دلتان میخواهد استفراغ کنید سعی کنید به صورتی یا روشی حواس خودتان را پرت کنید یک فعالیت را برای این جور مواقع پیدا کنید که بتوانید به آن علاقه مند شوید و توجه تان را به آن جلب کنید.۳ -از دیگران درخواست حمایت و همراهی کنید و افرادی اطراف شما هستند که بتوانند به شما کمک کنند لازم نیز برایشان توضیح دهید که دقیقاً چه حالی داری فقط بگوید که احتیاج به حمایت دارید و آن وقت در شرایط نیاز بهشان زنگ بزنید آنها میتوانند به حرف شما گوش بدهند همراهشان غذا بخورند با شما پیاده روی کنند و حواستان را پرت کنند مرکز اسپا و ماساژ در کاهش استرس موثر داشتن حیوان خانگی هم بسیار کمک میکند. ۴-برای وعدههای غذاییتان و خرید مواد غذایی برنامه ریزی کنید برنامه ریزی و ثبات تعامل خیلی کمک کننده هستند قبل از خرید لیست تهیه کنید غذایی که قراره آماده کند را معین کنید وقتی وعدهها ساعتشان و مقدار شما مشخص باشد دچار استرس کمتری میشوید زیاد از حد رسنه نمی شوید و در نتیجه پرخوری نمیکنید. 5-از اشتباهاتی که در طول پروسه درمانی انجام می دهید به جای فرار کردن از این اشتباهات از آنها درس بگیرید در طول پروسه درمان کاملا طبیعی است که شما کنترل خودتان را از دست بدهیم و عادت گذشته را از سر بگیرید در این صورت به جای سرزنش کردن خودتان و فرار از اتفاقاتی که افتاده بررسی کنید عامل از چه بوده و چه طوری می توانید دفعه بعد از پیش آمدنش جلوگیری کنید.
راهکارهایی که می تواند شما را از این چرخه باطل و بیماری که در آن افتاده نجات دهد. 1- رژیم های سخت را کنار بگذارید اینکه خودتان را مجبور کنید فقط غذاهای خیلی سالم بخورید یا گروهی از موادغذایی را به کل حذف کنیم باعث میشود بدن بیشتر پرخوری کنید این حسی که یکسری غذا ها ممنوع هستند اشتیاق بدن را دقیقاً به سمت هم آنها می برد. ۲- برنامه غذایی منظم داشته باشید بهتر است که شما در روز سه وعده غذایی کامل بخورید و برای غذا خوردن یک الگو مشخص داشته باشید اینکه یک سری وعده های غذایی را حذف کنید خودش باعث پرخوری در وعده های دیگر می شود. 3- آب زیاد بنوشید روزی ۸ لیوان آب بنوشید .4-ورزش را به لایف استایل تان اضافه کنید ورزشهایی مثل پیاده روی دویدن شنا دوچرخه سواری و هوازی و یوگا به شدت مفید است چرا که استرس را کاهش میدهند از پرخوری عصبی جلوگیری می کند به جای تمرکز روی شکل اندام تان به این دقت کنید که بدنتان از پس چه کارهایی بر میاد مثلا از این که نسبت به هفته پیش می توانید وزنه سنگین تری را بلند کنید و قویتر شدید لذت ببرید.5-هله هوله ها را دور از دسترس بگذارید البته دقت کنید که هیچ خوردنی را ممنوع اعلام نکنید در خانه هلههوله نگه ندارید ولی اگر متوجه شدید که مثلا بدنتان واقع بستنی دارد و برای بدنتان بستنی بخرید بدون احساس گناه از خوردن آن لذت ببرید. 6-روش های کاهش وزن سریع دوری کنید آسان نیست ولی شما باید بپذیرید که این پرسه به زمان نیاز دارد و شما باید صبور باشید راهکارهای کاهش وزن سریع بعضی از گروه های مواد غذایی حذف میکنند که همانطور که گفتم این دقیقاً کشش بدن را به همان سمت می برد و شما به جای میرسید که نمی توانید جلوی خودتان را بگیرید تا دوباره پرخوری می کنید. 7-کم خوابی خود شرکت دلایل پرخوری سعی کنید شب ها ۸ ساعت خواب کامل داشته باشید.9- غذای و احساس خودتان را ثبت کنید یک دفتر بخرید و هر چه که میخورید و هر احساسی که از آن لحظه دارید بنویسید.
مشاورین آنلاین تاپمو شما را در این زمینه کمک خواهند کرد که چگونه بر این اختلالات خود غلبه کنید.